| English || Nederlands |

Autumn weekend / Herfstweekend

Hommage aan Philippe Callens

Engelse Contradans met Simone Verheyen

Muziek: Paul Hutchinson, Ellen Delahanty, The New Ramblers

Voor wie

Voor ervaren dansers die zonder instructie alle figuren eigen aan Engelse Country Dances kunnen dansen

Wanneer

Van vrijdagavond 15 oktober (19 u) tot zondagnamiddag 17 oktober 2021 (16u).

Waar

Provinciaal Vormingscentrum (PVC)
Smekenstraat 61, 2390 Malle.

Overnachting gebeurt in kamers van 1, 2 (beperkt), of 4 personen. Op alle kamers zijn lavabo's. Douches en wc's bevinden zich op de gang.

Lesgever

Simone
Simone Verheyen

Volksdansend vanaf haar elfde in een internationaal programma, begon Simone er half de 70-er jaren ook les in te geven. Eind jaren 80 ontdekte ze, onder impuls van Philippe Callens en AADS, het Engels (en ook New England) repertoire, en heeft zo dé hobby van haar leven gevonden. Ze houdt vooral van de variatie in muziek, de mooie melodieën, maar ook de interactie met de andere dansers. De vloeiende bewegingen in de dansen trekken haar erg aan. Haar repertoire omvat dansen uit de vroegste Playford-collecties, naast dansen van andere vroege en meer moderne dansmeesters. Daarnaast gaat ze altijd ook weer op zoek naar goed hedendaags materiaal. Simone geeft geregeld les in Vlaanderen en Nederland en jaarlijks tijdens een weekend in Schotland. Ook in Engeland, Wallonië en Duitsland gaf ze reeds les.

Op het weekend worden de dansers muzikaal verwend door uitstekende muzikanten die reeds verscheidene malen op AADS workshops speelden: Paul Hutchinson (accordeon), Ellen Delahanty (piano) en The New Ramblers, bestaande uit Dries De Maeyer (blokfluiten), Joris Leemans (accordeon).

Programma

English Country Dance

Deze keer valt het weekend samen met de uitvaartceremonie voor Philippe Callens, die wegens de pandemie moest uitgesteld worden.

Alle deelnemers krijgen de kans om de ceremonie in Wilrijk bij te wonen. Om die reden worden er op zaterdagvoormiddag geen workshops voorzien en is er een extra workshop voorzien in de namiddag. AADS regelt het vervoer naar en van Wilrijk. Gelieve daarom aan te kruisen of je van dit vervoer gebruik wenst te maken. Deelnemers die niet naar de ceremonie wensen te gaan kunnen een wandeling maken in Malle.

Prijs

€ 175

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en drie maal koffie/thee tijdens de pauzes. Vegetarische maaltijden te bestellen bij inschrijving (zonder toeslag).
Dieetmaaltijden: 12 € toeslag.

Inschrijving

Men dient ten laatste 4 weken voor de aanvang van de cursus d.m.v. het inschrijvingsformulier (per email) of telefonisch in te schrijven. Als de 48 dansplaatsen volzet zijn sluiten de inschrijvingen. Jouw inschrijving is pas zeker nadat we je betaling ontvingen. Tot zolang sta je op de wachtlijst.
Je krijgt een bevestiging per e-mail onmiddellijk na ontvangst van betaling en een brief met informatie, 2 weken voor de aanvang van het weekend.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op een van de volgende rekening:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB

Eventuele bankkosten betaalt u zelf. Vermeld bij uw overschrijving 'Herfst Weekend 2021.

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (30% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 24 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.AADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be