| English || Nederlands |

HERFST WEEKEND 2018 - C2014A
HERFST WEEKEND 2018

Engelse Contradansen

Dansleiding: Robert Moir & Simone Verheyen
Muziek: The New Ramblers

Wanneer

Van vrijdagavond 19 oktober (19 u) tot zondagnamiddag /21 oktober 2018 (16 u).

Waar

Provinciaal Vormingscentrum (PVC)
Smekenstraat 61, 2390 Malle.

Overnachting gebeurt in kamers van 1, 2 (beperkt), 3 (beperkt) of 6 personen. Op alle kamers zijn lavabo's. Douches en wc's bevinden zich op de gang.

Lesgever

Robert Moir
Robert Moir is geboren en opgegroeid in Schotland maar verbleef het grootste deel van zijn leven in Engeland (in Londen, dan Newcastle upon Tyne, en nu in Gloucestershire).
Gedurende hun verblijf in het noorden ontdekten hij en zijn vrouw Hazel Engelse contradansen als een aangename manier om actief te zijn en mensen te ontmoeten. Van het een kwam het ander en het dansen neemt nu een groot deel van hun tijd in beslag. Robert werd dansleider met na verloop van tijd twee wekelijkse groepen, en organiseerde o.m. een jaarlijks gekostumeerd Playford bal. Hij gaf les in het VK en daarbuiten, was ceremoniemeester op verscheidene Playford bals, en organiseerde opleidingscursussen voor dansleiders.
Robert: “Mijn doel tijdens het lesgeven is de dansers toe te laten zich maximaal te ontplooien, de danscomposities en de muziek te waarderen en zich deel te laten voelen van de grote dansgemeenschap. Ik hoop iets van het plezier dat ik aan de Playforddansen beleef door te geven aan de dansers.”

Simone Verheyen
Volksdansend vanaf haar elfde in een internationaal programma, begon Simone er half de 70-er jaren ook les in te geven. Eind jaren 80 ontdekte ze, onder impuls van Philippe Callens en AADS, het Engels (en ook New England) repertoire, en heeft zo dé hobby van haar leven gevonden. Ze houdt vooral van de variatie in muziek, de mooie melodieën, maar ook de interactie met de andere dansers. De vloeiende bewegingen in de dansen trekken haar erg aan. Haar repertoire omvat dansen uit de vroegste Playford-collecties, naast dansen van andere vroege en meer moderne dansmeesters. Daarnaast gaat ze altijd ook weer op zoek naar goed hedendaags materiaal. Simone geeft geregeld les in Vlaanderen en Nederland en jaarlijks tijdens een weekend in Schotland. Ook in Engeland, Wallonië en Duitsland gaf ze reeds les.

Op het weekend worden de dansers muzikaal verwend door The New Ramblers.
Deze jonge muzikanten, Dries De Maeyer (blokfluiten), Joris Leemans (accordeon) en Tim Wuyts (gitaar), die begonnen met spelen in de muziekacademie van Borgerhout zullen spelen in verschillende combinaties.

Programma

English Country Dance

Inschrijving

Men dient ten laatste 4 weken voor de aanvang van de cursus schriftelijk (per email) of telefonisch in te schrijven.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op een van de volgende rekeningen:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB
Eventuele bankkosten betaalt u zelf. Vermeld bij uw overschrijving 'Herfst Weekend 2016.

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (15% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 24 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.

Prijs

€ 150,-

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en vier maal koffie/thee tijdens de pauzes. Vegetarische maaltijden te bestellen bij inschrijving (zonder toeslag).
Dieetmaaltijden: 5,50 € toeslag.


ENGELSE DANS - C2835
ENGELSE DANS

Contra te Gent

Wanneer

GRATIS INTRODUCTIE-AVONDEN ENGELSE CONTRADANS
Donderdagen, 6 en 20 september 2018
19.30 u - 22 u

DANSAVONDEN

Op donderdagen
4, 11 en 18 oktober
8, 15 en 29 november
6 en 20 december 2018

3, 17 en 31 januari
14 en 28 februari
14 en 28 maart
4 en 11 april
9 en 16 mei 2019

Waar

LOODS 25 - Vissersdijk 1, 9000 Gent

Lesgever

Frieda Van Vlaenderen

Programma

Aan de Europese hoven van de 17de en 18de eeuw (van ongeveer 1650 tot 1800), was de contradans (country dance, contradanza) de meest populaire gezelschapsdans. Deze dansen worden door paren uitgevoerd in verschillende opstellingen, zoals rij, vierkant en kring.
De dansen en de leuke muziek uit de tijd van Shakespeare, Purcell of Jane Austen hebben een specifieke sfeer. Ook het feit dat iedereen met iedereen kon dansen maakte de contradans zo geliefd. Zelfs vandaag de dag blijven de dansen boeiend, elegant, prettig. Choreografen brengen ieder jaar nog tientallen nieuwgemaakte dansen op de markt, die in Engeland in groepen en op festivals gretig worden gedanst.
Reeds op de open-deuravond kan je met hulp van de andere dansers vlot een aantal basisfiguren onder de knie krijgen. Een vaste partner is niet noodzakelijk. Onze dansgroep bestaat reeds verschillende jaren en danst regelmatig op donderdagavond. Wij dansen niet om op te treden, wel om te genieten van de muziek, beweging en choreografie, eigen aan deze dansen. Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is geen drank te verkrijgen, gelieve dus zelf een drankje mee te brengen.

Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is drank te verkrijgen.

Prijs

Prijs per avond: 4.15 euro
57 euro voor 19 dansavonden (Bij inschrijving en betaling op 20 september)AADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be