| Nederlands || English |

ENGELSE DANS - C2835
ENGELSE DANS

Contra te Gent

Wanneer

DANSAVONDEN


2018
11 en 25 januari
8 februari
1, 8 en 29 maart
5 en 19 april
17 en 31 mei

Waar

LOODS 25 - Vissersdijk 1, 9000 Gent

Lesgever

Frieda Van Vlaenderen

Programma

Aan de Europese hoven van de 17de en 18de eeuw (van ongeveer 1650 tot 1800), was de contradans (country dance, contradanza) de meest populaire gezelschapsdans. Deze dansen worden door paren uitgevoerd in verschillende opstellingen, zoals rij, vierkant en kring.
De dansen en de leuke muziek uit de tijd van Shakespeare, Purcell of Jane Austen hebben een specifieke sfeer. Ook het feit dat iedereen met iedereen kon dansen maakte de contradans zo geliefd. Zelfs vandaag de dag blijven de dansen boeiend, elegant, prettig. Choreografen brengen ieder jaar nog tientallen nieuwgemaakte dansen op de markt, die in Engeland in groepen en op festivals gretig worden gedanst.
Reeds op de open-deuravond kan je met hulp van de andere dansers vlot een aantal basisfiguren onder de knie krijgen. Een vaste partner is niet noodzakelijk. Onze dansgroep bestaat reeds verschillende jaren en danst regelmatig op donderdagavond. Wij dansen niet om op te treden, wel om te genieten van de muziek, beweging en choreografie, eigen aan deze dansen. Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is geen drank te verkrijgen, gelieve dus zelf een drankje mee te brengen.

Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is drank te verkrijgen.

Prijs

Prijs per avond: 3.50 euro


LENTE WEEKEND 2018 - C2013D
LENTE WEEKEND 2018

Engelse Contradans
met Rosemary Hunt (UK) & Toos Heesakkers (NL) - Music: Triple Time (NL)

Wanneer

Van vrijdagavond 27 april (19u) tot zondag 29 april 2018 (16u)

Waar

Provinciaal Vormingscentrum (PVC)
Smekenstraat 61, 2390 Malle
Overnachting gebeurt in kamers van 1, 2 (beperkt), 3 (beperkt) of 6 personen.
Op alle kamers zijn lavabo's. Douches en wcís zijn gemeenschappelijk.

Lesgever

Rosemary Hunt komt van Dorset. Zij is een lesgeefster van historische en hedendaagse Engelse Country dans. Samen met haar echtgenoot Steve gaf ze een collectie dansen van 1792 uit. Ze is een veel gevraagde 'caller' in Engeland (Halsway Manor, Chippenham, Lichfield, Eastbourne), Amerika, BelgiŽ, en Nederland.
Rosemary is de caller van de 'Wareham Folk Dance Club' en organisator van het Dorset's populaire 'Purbeck Weekend'. Ze choreografeert ook dansen, dikwijls op melodieŽn van haar echtgenoot Steve.

Toos Heesakkers danst reeds meer dan 50 jaar. In het begin vooral Engelse en Amerikaanse dansen, later ook Schotse dansen.
45 jaar geleden begon ze ook te callen, vooral voor haar dansgroep Vodawiko in Eindhoven, maar af en toe ook op dansweekends in Nederland en BelgiŽ.
Toos maakt zelf ook dansen, haar tweede boek verschijnt binnenkort. Zij geniet ervan om leuke en mooie dansen over te brengen en is altijd enthousiast wanneer ze er nieuwe vindt.

Op het weekend worden de dansers muzikaal verwend door Triple Time, drie uitstekende Nederlandse muzikanten: Kees Mook(viool), Wil van den Berg (accordeon) en Marieke Van Leersum (blokfluit), die reeds verscheidene malen op AADS workshops speelden.

Programma

English Country Dance

Inschrijving

Men dient ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus schriftelijk of per mail in te schrijven.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op de volgende rekening:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB
  • Vermeld bij uw overschrijving ook het cursusnummer (C1501).

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (15% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 48 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.

Prijs

Ä 151.

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en vier maal koffie/thee tijdens de pauzes.
Vegetarische maaltijden (zonder toeslag) en dieet maaltijden (met 5Ä toeslag) te bestellen bij inschrijving.AADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be