| English || Nederlands |

HERFST WEEKEND 2017 - C2014A
HERFST WEEKEND 2017

Engelse Contradansen

Dansleiding: Philippe Callens & Simone Verheyen
Muziek: Fiona Barrow (viool), Karen Wimhurst (klarinet), Paul Hutchinson (accordeon)

Wanneer

Van vrijdagavond 6 oktober (19 u) tot zondagnamiddag /8 oktober 2017 (16 u).

Waar

Provinciaal Vormingscentrum (PVC)
Smekenstraat 61, 2390 Malle.

Overnachting gebeurt in kamers van 1, 2 (beperkt), 3 (beperkt) of 6 personen. Op alle kamers zijn lavabo's. Douches en wc's bevinden zich op de gang.

Lesgever

Dansleiding: Philippe Callens & Simone Verheyen

Muziek: Fiona Barrow (viool), Karen Wimhurst (klarinet), Paul Hutchinson (accordeon)

Philippe Callens is een internationaal gewaardeerde dansleider voor Engelse country, square en contradans. Philippe begon met volksdans in 1975 in zijn thuisbasis Antwerpen, en groeide uit tot een dansleider die dansers plezier laat beleven aan kwaliteitsvol dansen. Hij is ook bezig met dansgeschiedenis en reconstructie en is zelf een zeer actief choreograaf.

Simone Verheyen volksdanst vanaf haar elfde een internationaal programma en begon er half de 70-er jaren ook les in te geven. Eind jaren 80 ontdekte ze, onder impuls van Philippe en AADS, het Engels (en ook New England) repertoire, en heeft zo dé hobby van haar leven gevonden.
Ze houdt vooral van de variatie in muziek, de mooie melodieën, maar ook de interactie met de andere dansers, en de vloeiende bewegingen in de dansen trekken haar erg aan.
Haar repertoire omvat dansen uit de vroegste Playford-collecties, naast dansen van andere vroege en meer moderne dansmeesters. Daarnaast gaat ze altijd ook weer op zoek naar goed hedendaags materiaal. Simone geeft geregeld les in Vlaanderen en Nederland en jaarlijks tijdens een weekend in Schotland. Ook in Engeland, Wallonië en Duitsland gaf ze reeds les.

Fiona Barrow komt uit Bristol en is een professionele violiste. Ze is klassiek opgeleid. Later ontdekte ze een nieuwe liefde nl. traditionele muziek.
Ze speelt reeds jaren voor Engelse volksdans met het Duo Bristol players, en met Paul Hutchinson. Ze speelde oa op Sidmouth, Broadstairs, Chippenham en nog andere folk festivals.

Karen Wimhurst is een veel gevraagde componist en dit in allerlei genres zoals kamer muziek, theater muziek en nog veel meer. Ze speelt in jazz, folk en klassieke ensembles.

Paul Hutchinson is bekend als de helft van 'Belshazzar’s Feast' en meer recent van 'Pagoda Project' tezamen met Karen Wimhurst.
Hij is een fantastisch accordeon speler met een unieke stijl.

Programma

English Country Dance

Inschrijving

Men dient ten laatste 4 weken voor de aanvang van de cursus schriftelijk (per email) of telefonisch in te schrijven.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op een van de volgende rekeningen:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB
Eventuele bankkosten betaalt u zelf. Vermeld bij uw overschrijving 'Herfst Weekend 2016.

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (15% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 24 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.

Prijs

€ 151,-

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en vier maal koffie/thee tijdens de pauzes. Vegetarische maaltijden te bestellen bij inschrijving (zonder toeslag).
Dieetmaaltijden: 5,50 € toeslag.


ENGELSE DANS - C2835
ENGELSE DANS

Contra te Gent

Wanneer

DANSAVONDEN

2017
(19.30 - 22 u)
April: 20
Mei: 4 & 18
Juni: 1

Waar

LOODS 25 - Vissersdijk 1, 9000 Gent

Lesgever

Frieda Van Vlaenderen

Programma

Aan de Europese hoven van de 17de en 18de eeuw (van ongeveer 1650 tot 1800), was de contradans (country dance, contradanza) de meest populaire gezelschapsdans. Deze dansen worden door paren uitgevoerd in verschillende opstellingen, zoals rij, vierkant en kring.
De dansen en de leuke muziek uit de tijd van Shakespeare, Purcell of Jane Austen hebben een specifieke sfeer. Ook het feit dat iedereen met iedereen kon dansen maakte de contradans zo geliefd. Zelfs vandaag de dag blijven de dansen boeiend, elegant, prettig. Choreografen brengen ieder jaar nog tientallen nieuwgemaakte dansen op de markt, die in Engeland in groepen en op festivals gretig worden gedanst.
Reeds op de open-deuravond kan je met hulp van de andere dansers vlot een aantal basisfiguren onder de knie krijgen. Een vaste partner is niet noodzakelijk. Onze dansgroep bestaat reeds verschillende jaren en danst regelmatig op donderdagavond. Wij dansen niet om op te treden, wel om te genieten van de muziek, beweging en choreografie, eigen aan deze dansen. Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is geen drank te verkrijgen, gelieve dus zelf een drankje mee te brengen.

Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is drank te verkrijgen.

Prijs

Prijs per avond: 3.50 euroAADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be