| Nederlands || English |

ENGELSE DANS - C2835
ENGELSE DANS

Contra te Gent

Wanneer

DANSAVONDEN

2017
(19.30 - 22 u)
Januari: 12 & 26
Februari: 9 & 23
Maart: 9 - 16 & 30
April: 13 & 20
Mei: 4 & 18

Waar

Bollekenskindertuin - Jubileumlaan 215 D - 9000 Gent

Lesgever

Frieda Van Vlaenderen

Programma

Aan de Europese hoven van de 17de en 18de eeuw (van ongeveer 1650 tot 1800), was de contradans (country dance, contradanza) de meest populaire gezelschapsdans. Deze dansen worden door paren uitgevoerd in verschillende opstellingen, zoals rij, vierkant en kring.
De dansen en de leuke muziek uit de tijd van Shakespeare, Purcell of Jane Austen hebben een specifieke sfeer. Ook het feit dat iedereen met iedereen kon dansen maakte de contradans zo geliefd. Zelfs vandaag de dag blijven de dansen boeiend, elegant, prettig. Choreografen brengen ieder jaar nog tientallen nieuwgemaakte dansen op de markt, die in Engeland in groepen en op festivals gretig worden gedanst.
Reeds op de open-deuravond kan je met hulp van de andere dansers vlot een aantal basisfiguren onder de knie krijgen. Een vaste partner is niet noodzakelijk. Onze dansgroep bestaat reeds verschillende jaren en danst regelmatig op donderdagavond. Wij dansen niet om op te treden, wel om te genieten van de muziek, beweging en choreografie, eigen aan deze dansen. Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is geen drank te verkrijgen, gelieve dus zelf een drankje mee te brengen.

Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is drank te verkrijgen.

Prijs

Prijs per avond: 3.50 euro


LENTE WEEKEND 2017 - C2013D
LENTE WEEKEND 2017

Engelse Contradans
met Philippe Callens (B) & Frances Oates (UK) - Music: The New Ramblers (B)

Wanneer

Van vrijdagavond 31 maart (19u) tot zondag 2 april 2017 (16u)

Waar

Provinciaal Vormingscentrum (PVC)
Smekenstraat 61, 2390 Malle
Overnachting gebeurt in kamers van 1, 2 (beperkt), 3 (beperkt) of 6 personen.
Op alle kamers zijn lavabo's. Douches en wc’s zijn gemeenschappelijk.

Lesgever

Philippe Callens (B):
Philippe is een internationaal gewaardeerde dansleider voor Engelse country. Philippe begon met volksdans in 1975 in zijn thuisbasis Antwerpen, en groeide uit tot een dansleider die dansers plezier laat beleven aan kwaliteitsvol dansen. Hij is ook bezig met dansgeschiedenis en reconstructie en is zelf een zeer actief choreograaf.

Frances Oates (UK)
Frances begon als tiener te volksdansen in clubs verspreid over Cornwall. Enkele jaren later startte ze als caller. Sindsdien callde ze zowel voor instuiven, clubs, doop- en huwelijksfeesten, als op festivals en dansweekends. Zij is vaste caller voor de Illogan Folk Dance Club, is eveneens mede-caller voor de Truro Folk Dance Club en reist regelmatig naar andere departementen om er voor clubs te callen. Zij danst en callt in zowel Engelse/ Playford als Amerikaanse stijl, is ervan overtuigd dat dansen prettig moet zijn en de beste manier is om fit te blijven, zowel mentaal als fysiek. Frances organiseert het jaarlijkse North Devon Folk Dance weekend. Zij is eveneens secretaris van de beheerraad van Halsway Manor in Somerset, het nationale centrum voor volkskunst in Groot-Brittannië.

Muziek: “The New Ramblers". Deze jonge muzikanten, Rahmat Emonds (viool), Dries De Maeyer (blokfluiten), Joris Leemans (accordeon) en Tim Wuyts (gitaar), die begonnen met spelen in de muziekacademie van Borgerhout zullen spelen in verschillende combinaties. Voor een aantal sessies worden ze begeleid door hun vroegere leerkracht Ellen Delahanty (piano).

Programma

English Country Dance

Inschrijving

Men dient ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus schriftelijk of per mail in te schrijven.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op de volgende rekening:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB
  • Vermeld bij uw overschrijving ook het cursusnummer (C1501).

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (15% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 48 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.

Prijs

€ 149

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en vier maal koffie/thee tijdens de pauzes.
Vegetarische maaltijden (zonder toeslag) en dieet maaltijden (met 5€ toeslag) te bestellen bij inschrijving.AADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be