| Nederlands || English |

ENGELSE DANS - C2835
ENGELSE DANS

Contra te Gent

Wanneer

GRATIS INTRODUCTIE-AVONDEN ENGELSE CONTRADANS
Donderdagen, 6 en 20 september 2018
19.30 u - 22 u

DANSAVONDEN

Op donderdagen
4, 11 en 18 oktober
8, 15 en 29 november
6 en 20 december 2018

3, 17 en 31 januari
14 en 28 februari
14 en 28 maart
4 en 11 april
9 en 16 mei 2019

Waar

LOODS 25 - Vissersdijk 1, 9000 Gent

Lesgever

Frieda Van Vlaenderen

Programma

Aan de Europese hoven van de 17de en 18de eeuw (van ongeveer 1650 tot 1800), was de contradans (country dance, contradanza) de meest populaire gezelschapsdans. Deze dansen worden door paren uitgevoerd in verschillende opstellingen, zoals rij, vierkant en kring.
De dansen en de leuke muziek uit de tijd van Shakespeare, Purcell of Jane Austen hebben een specifieke sfeer. Ook het feit dat iedereen met iedereen kon dansen maakte de contradans zo geliefd. Zelfs vandaag de dag blijven de dansen boeiend, elegant, prettig. Choreografen brengen ieder jaar nog tientallen nieuwgemaakte dansen op de markt, die in Engeland in groepen en op festivals gretig worden gedanst.
Reeds op de open-deuravond kan je met hulp van de andere dansers vlot een aantal basisfiguren onder de knie krijgen. Een vaste partner is niet noodzakelijk. Onze dansgroep bestaat reeds verschillende jaren en danst regelmatig op donderdagavond. Wij dansen niet om op te treden, wel om te genieten van de muziek, beweging en choreografie, eigen aan deze dansen. Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is geen drank te verkrijgen, gelieve dus zelf een drankje mee te brengen.

Gevorderden uit andere groepen kunnen rustig eens een enkele avond komen dansen. Ter plaatse is drank te verkrijgen.

Prijs

Prijs per avond: 4.15 euro
57 euro voor 19 dansavonden (Bij inschrijving en betaling op 20 september)


LENTEWEEKEND 2019 - C2013D
LENTEWEEKEND 2019

Engelse Contradans
met
Andrew Shaw (UK)
Muziek: Fiona Barrow (viool), Karen Wimhurst (klarinet) Paul Hutchinson (accordeon)

Wanneer

Van vrijdagavond 8 maart (19u) tot zondag 10 maart 2019 (16u)

Waar

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26 – 27, 9031 Drongen (Gent)

Oude Abdij Drongen is van oorsprong een imposante Norbertijnenabdij. Het domein, een 10-tal hectaren groot, is gelegen in een meander van de schilderachtige Leie op 5 km van Gent.

De infrastructuur van het huis is afgestemd op de ontvangst van groepen en beschikt naast zalen en eetzalen over tweepersoonskamers met sanitair op elke kamer. De abdij is te bereiken via de E40 Brussel-Oostende, maar ook per trein en bus. Indien je per trein komt, kies dan voor een seniorenbiljet (+65), voor slechts € 6.50 (ook voor niet-Belgen) te gebruiken vanaf 9 uur van en naar om het even welk Belgisch station.

Omgeving
De stad Gent ademt geschiedenis, maar borrelt tegelijk van cultuur en modern stadsleven. Het is een gezellige en overzichtelijke stad met een groot aantal bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar. Het schilderij De aanbidding van het Lam Gods (gebroeders Van Eyck), een 15e-eeuws Vlaams altaarstuk en veelluik dat sinds 2012 wordt gerestaureerd, is zeker een bezoek waard.

Lesgever

Voor trouwe bezoekers van AADS weekends is Andrew Shaw uit Manchester uiteraard geen onbekende. Andrew Shaw werd in de 60-er jaren als tiener huilend en tegenspartelend meegesleurd naar zijn eerste country dance avond. Gelukkig is hij daar sinds lang overheen en vandaag is Andrew één van de meest gevraagde dansleiders voor ‘English country dances’ van het Verenigd Koninkrijk. Hij staat bekend voor zijn hoog niveau, zijn gedetailleerde kennis, en zijn duidelijke met humor doorspekte instructie. Uit zijn interesse in laat 17de /vroeg 18de eeuwse dansen, meer bepaald deze samengesteld door Nathaniel Kynaston, ontsproten 5 collecties van dans reconstructies. Elephant Stairs is daarvan de meest recente. Andrew is voor de 6de maal dansleider op een AADS dansweekend.
www.lemmingsreprieve.org.uk

Op het weekend worden de dansers muzikaal verwend door drie muzikanten uit Engeland.
Fiona Barrow komt uit Bristol en is een professionele violiste. Ze is klassiek opgeleid. Later ontdekte ze een nieuwe liefde nl. traditionele muziek. Ze speelt reeds jaren voor Engelse volksdans met het Duo Bristol players, en met Paul Hutchinson. Ze speelde oa op Sidmouth, Broadstairs, Chippenham en nog andere folk festivals.
Karen Wimhurst is een veel gevraagde componist en dit in allerlei genres zoals kamermuziek, theatermuziek en nog veel meer. Ze speelt in jazz-, folk- en klassieke ensembles.
Paul Hutchinson is bekend als de helft van 'Belshazzar’s Feast' en meer recent van 'Pagoda Project' tezamen met Karen Wimhurst.
Hij is een fantastisch accordeonspeler met een unieke stijl.

Programma

English Country Dance

Inschrijving

Men dient ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus schriftelijk of per mail in te schrijven.

Betaling

Het cursusgeld dient samen met de inschrijving overgemaakt te worden op de volgende rekening:
  • Europa: BNP PARIBAS FORTIS, Warandeberg 3, 1000 Brussel
    IBAN BE82001218540268; BIC code: GEBABEBB
  • Vermeld bij uw overschrijving ook het cursusnummer (C2013).

Annulering

Bij annulering betaalt u 10% kosten (15% indien u annuleert tijdens de laatste 14 dagen voor de aanvang van de cursus). Bij afwezigheid zonder annulering tenminste 48 uur voor de aanvang van de cursus is er geen terugbetaling.

Prijs

€ 191

In de prijs is inbegrepen: cursusgeld, overnachting, vijf maaltijden en vier maal koffie/thee tijdens de pauzes.
Vegetarische maaltijden te bestellen bij inschrijving. Aan diëten ten gevolge van allergieën wordt in de mate van het mogelijke tegemoet gekomen.
Lakens kunnen gehuurd worden aan € , handdoeken aan € , eveneens te bestellen bij inschrijving.
Bij reservatie van een 1 persoonskamer wordt een opleg aangerekend van € per nacht.AADS vzw - Resedastraat 8 - B9920 Lovendegem - tel.: +32 (0)9 372 96 35
© AADS - info: aads.vzw@telenet.be